Probleemid hindamiskriteeriumite määratlemisel riigihangete läbiviimisel
Kokkuvõte
Töö eesmärgi saavutamiseks püstitati neli uurimisülesannet:
1. Anda ülevaade hindamiskriteeriumite funktsioon.
2. Anda ülevaade hindamiskriteeriumitest ja pakkumuse hindamisest.
3. Analüüsida toitlustus-, konverentsi- ja majutusvaldkonnas läbiviidud riigihangetes kasutatud hindamiskriteeriume.
4. Analüüsida riigihangetes osalejate hinnanguid hangete hindamiskriteeriumite suhtes.
Lõputöö koosneb kahest peatükist, mis omakorda jagunevad kaheks alapeatükiks. Esimeses peatükis antakse ülevaade riigihangete hindamiskriteeriumite vajalikkusest ja riigihangete hindamiskriteeriumite olemusest. Töö empiirilises osas kasutatakse kvalitatiivset uurimismeetodit. Andmekogumis meetodina kasutatakse töö teema kohta käiva allikate, dokumentide analüüsimist ja uurimist ning intervjuusid. Lõputöö tulemusel selgus, et toitlustus-, konverentsi- ja majutusvaldkonnas esineb probleeme seoses kvaliteedi teguri mitte piisavas kasutamises. Selletõttu ei pruugi ostetud teenus olla kokkuvõttes kõige parem võimalik hüve võimaliku raha eest. Võimaliku lahendusena võib olla see, et B- tüüpi teenustel avaldada rohkem kvalitatiivseid tegureid ning vajadusel konverteerida kvaliteedi näitajad rahalisse väärtusesse. Edaspidi peaks täiendavalt uurima, millised on ka teistes valdkondades ning sektorites enim praktiseeritud hindamiskriteeriumid. Kuidas on välja toodud kvaliteedi mõõdikud.
Kirjeldus
Sissejuhatus ; 1. Hindamiskriteeriumite olemus ; 1.1. Riigihangete hindamiskriteeriumite funktsioon ; 1.2. Riigihangete hindmine ; 2. Hindamiskriteeriumid ja hinnangud ; 2.1. Majutus ja toitlustusvaldkonnas kasutatud hindamiskriteeriumid ; 2.2. Riigihangetes osalejate hinnangud ; Kokkuvõte