Puu- ja köögiviljade maksusoodustuse võimalikkus Eestis
Kokkuvõte
Lõputöö eesmärk on välja selgitada kõikide köögi- ja puuviljade käibemaksu hinna ja tarbimise vahel EL-s ja Eestis.
Lõputöö eesmärgi täitmiseks püstitatakse järgnevad ülesanded:
1. Uurida köögi- ja puuviljade tarbimise mõju tervisele ja maksusoodustuse mõju tarbimisele.
2. Analüüsida käibemaksusoodustuse mõju Euroopa liidu riikides, kus see on kasutusel.
3. Teooria ja empiirilise analüüsi põhjal järeldused käibemaksusoodustuse ja teiste muutujate mõju tarbimisele.
Kirjeldus
Sissejuhatus ; 1. Köögiviljade ja puuviljade tarbimine ja tootmine Eestis ; 1.1 Köögi- ja puuviljade tarbimise soodustamise põhjendused ; 1.2 Maksupoliitiliste meetmete rakendamise võimalused ja oodatavad mõjud köögija puuviljade tarbimise suurendamiseks ; 1.3 Teiste riikide kogemused maksusoodustuste rakendamisel köögi- ja puuviljade tarbimise mõjutamisel ; 2. Eestis maksusoodustuse rakendatavuse analüüs ; 2.1 Metoodika ; 2.2 Puu- ja köögiviljade hinnad ja tarbimine Eestis ; 2.3 Puu- ja köögiviljade tarbimist mõjutavad tegurid ; 2.4 Järeldused ; Kokkuvõte