Näita lihtsat nimetuse kirjet

dc.contributor.authorKukemelk, Silvi
dc.contributor.otherRand, Mariana, juhendaja
dc.contributor.otherSisekaitseakadeemia. Justiitskolledž
dc.date.accessioned2017-08-22T11:14:33Z
dc.date.available2017-08-22T11:14:33Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1840
dc.descriptionSissejuhatus ; 1.Tasakaalustatud toit ; 1.1.Esmavajalikud toiduained ; 1.2.Füsioloogilised toidunormid ; 1.3.Keha toiduvajadus ; 1.4.Kalorimeetria ; 2.Toitained ; 2.1.Toitainete klassifikatsioon ; 2.2.Põhitoitained ; 3.Uurimismeetodid ; 4.Kinnipeetavate toitlustamine ; 4.1.Kinnipeetavatele pakutava toidu kontroll ja sööklate olukord ; 4.1.1.Tallinna Vangla vaatlus ; 4.1.2.Harku Vangla vaatlus ; 4.1.3.Ämari Vangla toitlustamine ; 4.1.4.Murru Vangla toitlustamine ; 4.1.5.Viljandi Vangla toitlustamine ; 4.2.Õiguslik regulatsioon ; 5.Kinnipeetavate toit ; 5.1.Toidunormid erivajadustega kinnipeetavatele ; 5.1.1.Noore kinnipeetava toidunorm ; 5.1.2.Raseda kinnipeetavatoidunorm ; 5.1.3.Naiskinnipeetava ja temaga kinnipidamisasutuses koos viibiva lapse toidunorm ; 5.1.4.Toidunormide täitmine vastavalt määrusele ; 5.2.Kinnipeetavate menüü ; 5.3.Kinnipeetavate hinnang toidu kvaliteedile ; 5.4.Glükeemiline indeks ; 5.5.Toidu valmistamisel tehtavad tehnoloogilised vead ; 5.6.Ettepanekud kinnipeetavate toitlustamise parandamiseks ; Kokkuvõteet_EE
dc.description.abstractPõhiosa käsitleb tasakaalustatud toidu printsiipe, erivajadustega kinnipeetavate toidunorme, sööklate vaatlus analüüsi, kinnipeetavate toitlustamise õigusliku regulatsiooni ning sööklatoidu rahulolu uuringu tulemusi kinnipeetavate seas. Uurimisaluseks ning võrdlusobjektideks on eesti vanglate sööklad. Töö kirjutaja on uurinud toidu valmistamise tehnoloogiaid, viinud läbi küsitluse söökla personali ning vanglaametnike seas. Töö käigus on avastanud puudusi ja välja selgitanud nende kõrvaldamise võimalused, samuti on pakkunud välja omapoolseid lahendusi. Töö tulemusena on leitud mitmeid tehnoloogilisi vigu, mida soovitab töö kirjutaja vältida. Samuti soovitab suurendada toidu ettevalmistamise, säilitamise ning serveerimise lõpptulemuse kontrolli spetsialiseerunud isikute poolt. Kindlasti oleks hea toitlustustöötajaid aeg ajalt koolitada ning atesteerida. Menüü koostamisel tuleks arvestada mitte ainult kaloraazi, vaid ka tasakaalustatuse printsiipi.et_EE
dc.language.isootheret_EE
dc.publisherSisekaitseakadeemiaet_EE
dc.subjecttoiduainedet_EE
dc.subjecttoitlustamineet_EE
dc.subjecttoitainedet_EE
dc.titleKinnipeetavate toitlustamineet_EE
dc.typeThesiset_EE


Failid selles nimetuses

Thumbnail

Nimetus asub järgmis(t)es kollektsiooni(de)s:

Näita lihtsat nimetuse kirjet